Nyheter på nätet

Nyheter på nätetVisst ligger det i vår natur att vilja veta vad som händer runt om oss. Sedan internets genombrott ägde rum har det mesta konverterats till mjukvaror och förekommer alltmer sällan i fysisk form. Ett av dessa områden är nyheter. Idag utgörs de största och mest besökta hemsidorna på internet av nyhetssidor. Här kan vi läsa om sport, politik, lokala händelser, internationella händelser och allt däremellan. För att du lättare ska kunna orientera dig bland alla dessa nyheter har vi nedan tipsat om några nyhetssidor som kan vara av intresse.

svd.se

Svenska dagbladet grundades 1884 och utgör idag den tredje största abonnerade tidningen i Sverige. Med stöd av sina rötter som sträcker sig långt tillbaka har svenskan kommit att bli en folkkär och trovärdig tidning som skriver om både lokala och internationella nyheter.

Detta är sidan för den samhällsintresserade som gärna uppmärksammar källkritik. Som den tidning som får störst driftstöd i Sverige (tillsammans med Skånska Dagbladet) är Svenska Dagbladet mycket etablerad. Här finner du avhandlade artiklar samt nyheter skrivna av högt uppsatta journalister och skribenter. Hemsidan har en simpel design och fokuserar mycket sällan på kommersiell propaganda vilket ger ett trovärdigt och seriöst intryck.

nyheter24.se

Nyheter 24 är svensk nyhetssida som ägs av företaget 24 Media Network. Trots enbart ett fåtal anställda journalister, runt 20 stycken, har siten uppskattats locka över 1.5 miljoner unika besökare per vecka. Detta utgör hemsidan till Sveriges tredje störta nyhetssida enligt analysverktyget Alexa. På denna sida finner du många underhållande artiklar och nyheter. Sidan har en stark koppling till social media och uppmärksammar ofta sådant som för tillfället befinner sig i rampljuset på bland annat facebook, twitter och instagram. Siten erbjuder även tester, ”quiz”, som har kommit att bli oerhört populära. Här kan du svara på ett antal frågor inom olika kategorier för att sedan få ett genererat svar som talar om till exempel vilken din mentala ålder är, vilket djur din personlighet liknar eller hur du skulle överleva under en apokalyps. På denna site bör man ha källkritik i åtanke och ställa sig skeptisk till dess referenser. Men icke desto mindre är detta en perfekt sida för dig som gillar nyheter kombinerat med sociala medier, bilder och filmklipp.

nytimes.com

The Times är en daglig tidning baserad i USA. Tidningen grundades redan 1851 och kan på många vis liknas till Svenska Dagbladet. New York Times förhåller sig mycket strikt till legitima källor och anställer långt utbildade journalister och skribenter.

Nyheterna behandlar Amerika så väl som resten av världen. Hemsidan strävar efter en design som utgörs av minimal marknadsföring och räknas som USA:s största och mest besökta hemsida med över 30 miljoner besökare varje månad. Om du är intresserad av ett amerikanskt nyhetsperspektiv samt att utöka ditt engelska vokabulär är detta sidan för dig.